Activiteiten/ Activiteitenkalender

 Natuurwerkdag 6 november 2021
 
Op een stuk landbouwgrond gelegen aan de Putakker- een gebied aan de rand van gemeente Boekel in Huize Padua- wordt een nieuw stuk natuur aangelegd. Over het perceel loopt de Peelrandbreuk en dit is ook duidelijk zichtbaar in het hoogteverschil van het perceel.
Met de aanleg van het nieuwe stuk natuur wordt rekening gehouden met die breuk door te kiezen voor geschikte beplanting met inheemse soorten, door de aanleg van een droge en een natte poel. Het geheel sluit straks mooi aan op het bestaande natuurgebied van de Specht in Handel. Op locatie gaan we in groepjes de boompjes/struikjes alvast planten, zodat ze in de koele herfst en winterperiode de tijd krijgen om in de grond te wortelen.
Vele handen maken licht werk en ondertussen krijgt u nog meer uitleg over de Peelrandbreuk. Kleedt u op het weer en trek goede werkschoenen aan. Gereedschappen liggen klaar en voor koffie/thee en worstenbroodjes wordt natuurlijk gezorgd. 
We zien u graag op zaterdag 6 november om 9 uur 's ochtends op gebied de Putakker in Huize Padua (gemeente Boekel). Let op, dit is deze keer niet op de Perekker zelf, zoals u van eerdere natuurwerkdagen gewend bent. U komt er het best door het doodlopende straatje van Daniël de Brouwersstraat in te gaan. Dat is tegenover het park van GGZ instelling Huize Padua. 
 


Open Dagen in
Natuur en Educatie Centrum De Perekker met een wisselende expositie
Mezenlaan 22 
5427 SL Boekel 
  
De openingstijden tijdens de Open Dagen zijn van 11 tot 16 uurEntree gratis.
Tevens is het een gezellige inloop waar u met koffie/thee/fris een praatje kunt maken.
In het natuurcentrum kunt u natuurlijk ook terecht voor informatie over het natuurpark De Perekker.     

 
 

 

 
 
                                                                      

 
   
Natuurlijk kunt u zich aanmelden als Vriend van De Perekker voor de minimale bijdrage van
€ 15,=  per jaar.
 
 

 
Voor het regelen van besloten bijeenkomsten in ENC De Perekker en Voor informatie betreffende activiteiten en reserveringen in De Perekker ook buiten de reguliere openingstijden kunt u contact opnemen met de beheerder Tonny van den Boom; Tel: 0492-322745 of 06- 20724328
  
bij geen gehoor:
 
Jan Smits